I kjempeform – og litt negativ motivasjon…

Nok en gang har jeg fått meg en positiv overraskelse kondisjonsmessig. Og det kunne vel ikke passa bedre enn 5 knappe dager før Oslo halvmaraton:)

Men det var ganske tøft psykisk i dag. En progressiv langkjøringsøkt er ikke bare-bare når du er i litt OK kondisform. Først trodde jeg, som flere ganger tidligere, at det var noe feil med pulsklokka. Og at det var mer feil enn det noen gang før har vært. Den lave pulsen kunne da umulig stemme i forhold til farten på mølla?

Jo da. Det stemte nok. Og da skjønte jeg at jeg kom til å måtte springe relativt fort om jeg skulle komme høyt nok i puls den siste halvtimen. Før var det liksom sånn at jeg ikke trengte å løpe så veldig fort for å komme opp i puls, og var det bare gøy å løpe harde kondisjonsøkter. Nå som farten må være høyere er det faktisk ganske slitsomt!

Her kan du se pulskurven fra dagens økt:

Som du kanskje ser hadde jeg ikke helt trua på kapasiteten min de første minuttene. Men etter et kvarter med gradvis økning var jeg så klar som jeg kunne bli i forhold til å starte 30 minutters intensivt arbeid. Jeg skulle helst ikke noe særlig høyere enn 85% av max Hf for å være sikker på å holde meg unna syreterskelen (som jeg ikke vet nøyaktig hvor er…), og det er midt i den grønne linja. Oppdrag utført!

Men det skal sies at etter 5 minutter av hoveddelen tenkte jeg at denne farten her klarer jeg aldri å holde i 25 minutter til! Lillesøster løp på mølla ved siden av og jeg sa det til og med høyt til henne, at det her, det går ikke! Sånn jeg ser det bør motivasjon være positivt ladet, men det som fikk meg gjennom økta i dag var du skal da for f**n springe en j***a halvmaraton på søndag, se til h******e og fullfør! Så sånn ble det da. Ikke mye positive tanker, men jeg fullførte med glans og fornøyd er jeg med det:)

Jeg gleder meg veldig til en styrkeøkt på overkropp i morra, det blir en «vedlikeholdsøkt» så da skal jeg bare kose meg:) Og som en opplading til det skal jeg styre unna fiskemåltidene og spise KJØTT!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s