Et ekte kjøttkakemåltid – og noen salater

Jeg vet at det blir mye mat her på bloggen… Men jeg vet også at flere har testet ut noen av oppskriftene og likt maten, så da ser jeg ikke helt poenget med å la vær. For hvis jeg kan inspirere til å lage god og ordentlig mat på en litt sunnere måte, så bruker jeg gjerne litt tid på det:)

En kjøttkakemiddag kan være så mangt. Farmors kjøttkaker for eksempel, med brun saus, poteter og grønnsaker. Jeg synes det er veldig godt, og veldig koselig, men saus på mel og smør står ikke på dietten min… Men nå har jeg tenkt på kjøttkaker et par dager, og tenkt litt på alternativ til den brune sausen med smør- og melbase, og jeg er SÅ fornøyd!

Kjøttkaker med løksaus
– Karbonadedeig
– Revet muskat
– Salt&pepper
Bland karbonadedeigen med revet muskat, salt&pepper og litt vann. Lag kjøttkaker i passe størrelse, og stek i panna. Jeg har en god stekepanne og kan fint steke uten bruk av olje eller smør.

– Løk
– MCT-olje
– Grønnsakbuljong
– Laurbærblad
Kutt løk i små biter, og surr det i bittelitt olje så den blir blank. Deretter tilsetter du buljong og et laurbærblad, og lar løken koke i den til den blir myk. Plukk ut bladet og smak eventuelt til med litt pepper. Jeg brukte stavmixeren sånn at litt av løken ble most, og sausen ble litt mer kremete i konsistensen.

– Brokkoli
– Søtpotet
Jeg delte brokkoli og søtpotet i passe store biter og kokte det i lettsaltet vann i samme kaserolle. Enkelt og greit:)

Dette er en sikker vinner fra nå av! Dette var en skikkelig middag. Jeg drakk sterkt blandet appelsinsaft til, og da var det nesten som å sitte på kjøkkenet til Farmor ♥

Og så noen salater… Enkelt å lage alle samtidig når man først står der og steker og kutter:) Sparer også masse tid. Slapp å tenke i dag tidlig, var bare å ta med boksene som sto klare i kjøleskapet fra i går før jeg gikk til jobb.


Kyllingsalat
Kyllingfilet marinert i lime, hvitløk og chili, kidneybønner, romanosalat, tomat, agurk og løk, krydret med tørket koriander.

Kan godt serveres med litt tacosaus.

 

 

Laksesalat
Salmalaks krydret med SantaMaria Seafood&Fish, sammen med romanosalat, paprika og purreløk.

 

 

Tacosalat
Karbonadedeig krydret med spisskummen, tørket koriander, tørket chili, cayennepepper, paprikakrydder, løkpulver og hvitløkspulver. Salat, tomat, agurk, paprika, løk og kidneybønner.

Og så litt tacosaus da:)
Jeg bruker kidneybønner som karbohydratkilde i disse salatene, i stedet for ris eller søtpotet. Greit med litt variasjon, og jeg synes bønner funker veldig bra i salatretter. De har ikke så lang holdbarhet når boksen først er åpnet, så da er det like greit å kjøre på.

3 tanker på “Et ekte kjøttkakemåltid – og noen salater

  1. Veldig fornøyd med middagstipsene som kommer på løpende bånd for tiden:-) Flink du er!! Kjøttkakene og løksausen skal absolutt testes ut!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s