Pavlovakake til Pappa!

I morgen er det som dere kanskje vet Farsdag. Jeg er kjempeglad i Faren min og han fortjener alt det beste! Han trener også mye og er opptatt av å få i seg riktig næring, så derfor skal jeg gi han en sunn og utrolig god versjon av Pavlova – smekkfull av proteiner, og som også kan nytes av meg som er på diett som kveldsmat. Jippi!

Marengsbunn
– 2-3 eggehviter
– ca 50 g sukrin
Dette blir litt på slump etter hvor stor og hvor søt du vil ha den. Stivpisk eggehvitene med sukrin sånn at du kan holde vispebollen på hodet uten at noe faller ut. Stryk utover på en stekeplate dekket med bakepapir, og sett inn i ovnen på 150°. Det er mange måter å gjøre dette på, men jeg har funnet ut at denne funker bra. La den stå en stund (30-45 min), skru av ovnen og la den bli stående. Den fortsetter å tørke og blir sprø og fin inni – jeg lover!

Krem
CottageCheese
1 lime – både skallet og saften
sukrinmelis
noen dråper Stevia VanillaCreme  / vaniljeessens
Riv skallet av limen (bare det grønne!), skvis saften ut av den og bland med CottageCheese, sukrinmelis og vanilje. Jeg bruker en stavmixer og kjører i vei til det blir en helt glatt røre.

Legg kremen over kaken og legg friske bær av valgfri art på toppen. Så veldig mye enklere kan det vel ikke bli?

Bildet er av en liten mini-Pavlova som jeg lagde til Mor en kveld jeg inviterte henne på en kopp te – så nei, det er ikke genmodifiserte bær!

5 tanker på “Pavlovakake til Pappa!

  1. Det hørtes godt ut. Og endelig ei kremete kake uten krem 🙂 kanskje jeg prøver den en gang. Men siden jeg ikke har stevia eller sukrin så kan det brukes sukker og vaniljesukker i stedet eller?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s