TastyTuna

TastyTuna

Jeg er jo en av de heldige menneskene som synes at tunfisk er godt. Jeg kan spise med en gaffel rett fra boksen, men jeg er nok litt for glad i god mat til at jeg lar det skje med mindre det er kriiise!

Lun tunfiskrøre
– 1 boks tunfisk i vann
tørket chili fra glass
cayennepepper
presset limesaft
– litt salt
Ha tunfisken i en stekepanne,  bland inn krydder og limesaft og varm opp. Tunfisken kan godt bli litt «tørr», men det må du nesten kjenne på selv ut i fra hvordan du liker det best.

Salat
– hjertesalat
– tomat
– agurk
– rødløk
– vårløk
– rød paprika
Her bruker du selvfølgelig det du liker best selv, men jeg synes i alle fall at tomat og rødløk er et «must» sammen med tunfisken! Fine farger gir de også:)

Dressing
– eddik
sukrin
karri
grov sennep
MCT-olje (evt annen nøytral olje)
Denne dressingen ble laget veeeldig på slump! Målet mitt var selvfølgelig å få den så næringsfattig og samtidig smakfull som mulig… I forhold til den oppskriften jeg fant gjorde jeg noen endringer og tilpasset litt etterhvert, og resultatet ble veldig bra! I stedet for 3-4 dl olje (!!) og 1 dl eddik (jeg skulle jo ha bare til meg), tok jeg en liten klunk eddik og tynnet ut med vann, og så brukte jeg kanskje en halv ss olje og 1 ts grov sennep. I tillegg hadde jeg i sukrin og karri, og ristet det hele sammen i en shaker.

Legg salaten rundt på fatet, legg tunfisken i midten og hell dressingen over. Litt kvernet pepper på toppen, og så er det klart for servering. Dig in!


1 tanke på “TastyTuna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s