Suppe liksom. At det kan være så godt da?

Jeg har vært en tur i Google-kokeboka igjen, for å finne ut hva jeg kunne lage av gulrot og ingefær. Resultatet ble en suppe som var akkurat så god at jeg var litt lei meg da jeg hadde spist opp…

Gulrotsuppe med ingefær og krepsehaler
– gulrøtter
– gul løk
– hvitløk
– litt olje
– grønnsakbuljong
– revet frisk ingefær
– dill
– krepsehaler 

Når det gjelder mengden, brukte jeg til sammen ca 300 gram grønnsaker bestående av en liten løk og resten gulrøtter og en halv liter buljong til en porsjon.  Mengden ingefær og hvitløk anbefaler jeg å ta etter smak.

Jeg kuttet gulrøtter, løk og hvitløk i biter, og surret dette i litt olje. Grønnsakene skal bare bli litt blanke og myke på utsiden uten at de tar farge. Deretter tilsatte jeg grønnsakbuljong (terning + vann) og revet ingefær, og lot det koke til grønnsakene var myke helt gjennom. Deretter var det en runde med stavmixeren, før jeg smakte til med litt tørket dill. Jeg hadde oppi krepsehalene til slutt, og lot de bare akkurat bli varme. Jeg ser ikke for meg at seige krepsehaler smaker så veldig godt akkurat! Dersom du lager flere porsjoner for å fryse ned, anbefaler jeg å tilsette krepsehalene etter at du har varmet den opp igjen.

Bon Apetit!

2 tanker på “Suppe liksom. At det kan være så godt da?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s