I LOVE CARBS

Or at least, my body does… Det var virkelig på sin plass med litt oppfylling av tomme lagre i går! Litt spesielt å våkne med blodårer tytende ut både her og der, men jeg sov i alle fall godt og lenge. Føler meg ladet og klar for en ny uke:)

Noe av det som fikk lov å finne veien ned i magen og videre ut i kroppen min i går:

Frokost

Jeg synes scones er så godt, og det var litt ekstra stas de gangene vi fikk servert dette hjemme. Den jeg er vant med hjemmefra er laget med 50/50 grovt og fint mel, bakepulver, smør, melk og salt. Tidligere har jeg lagd de på samme måte, men byttet ut smøret med CottageCheese. Da denne oppkarbingen skal inneholde så lite fett som mulig, valgte jeg å bytte ut CC med mager kesam. Jeg liker å bruke litt andre ting enn bare vanlig mel, så da fikk havregryna lov å være med til frokosten i dag også:) Det er riktignok litt mer fett i havregryn enn i mel, men det fettet er liksom greit!

Kristine’s oppkarbingsscones

– 40 gram glutenfrie havregryn
– 40 gram Fibra Fullkornshvetemel
– 70 gram mager kesam
– 2 ts bakepulver
– salt
– vann

Rør sammen det tørre, tilsett først kesam og deretter vann til en passe klissete konsistens. Kna det hele sammen med hendene, og lag en rund kake på bakepapir. Så kommer det viktigste med hele prosessen: skjær et kryss i kaken med en skarp kniv. Deretter prikker du med gaffel!

 Jeg synes de smaker helt fantastisk med ost på, men i dag ble det sukkerfritt jordærsyltetøy, mager kesam vanilje og et lite kaneldryss. Absolutt ikke feil!

(En litt søtere bollevariant kan nok lages ved å tilsette litt sukrin og kardemomme i røra. Godt med brunost og syltetøy! Og så ser jeg for meg at å tilsette litt oregano og basilikum er veldig godt hvis du spiser de med for eksempel ost, skinke og en skive tomat. Da kan de jo gratineres i ovnen også, så blir det som en liten pizza:)

 

 

Lunsj
Nisegrøt

 

Før trening

Gulrotvafler

Gulrotvafler

– 1 mellomstor gurlot
– 1 eggehvite
– 100 g mager kesam
– 2 ss fiberhusk
– 25 g mel
– salt
– sukrin

Bland sammen alt det tørre, tilsett finrevet gulrot og eggehvite pluss litt vann til en ganske klissete røre. Jeg brukte Fibra Fullkornshvetemel i går, men har laget disse tidligere og da brukt hele egget og mandelmel i stedet. Da blir det litt mer fett i røra, men for de som ikke er like gærne som meg så har dette virkelig ingen ting å si! Vær klar over at du må smøre denne utover i vaffeljernet, det ligner ikke vanlig vaffelrøre i det hele tatt. Men godt, det er det:) Jeg valgte mager vaniljekesam og jordbærsyltetøy med litt kardemomme og kanel. Krydderet kan selvfølgelig også tilsettes i røra, men det tenkte ikke jeg på før det var for sent!

Middag

Svin med søtpotetsticks og pepperrotkrem

– strimlet svinekjøtt
– Santa Maria Chicken & Steak
– vårløk
– paprika
– søtpotet
popcornkrydder med parmesan og hvitløk
– mager kesam
– revet pepperrot
– sitronsaft
– salt&pepper

Krydre svinekjøttet, og stek det. Tilsett paprika og vårløk mot slutten av steketiden. Søtpoteten skjæres i stenger og fordeles utover et stekebrett med krydder. Stekes i ovnen på ca 200° i ca 25 minutter, du ser jo når de er ferdig:) Revet pepperrot blandes i kesamen og smakes til med sitronsaft, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s