13. desember : LUCIA

Hvis du ser godt etter på kartet over Syria, vil du finne en liten by som heter Syracus. For mange hundre år siden bodde det en liten jente som het Lucia, nettopp i den byen.

For det som føles som mange hundre år siden spilte jeg i korps, og helgen nærmest 13. desember betydde Lucia-konsert. Da spilte korpset julekonsert først, og så var alle jentene med i Lucia-tog og sang masse julesanger etter pausen. Det var kjempestas det året jeg fikk være Lucia, jeg var vel kanskje 13 år?  Jeg husker at jeg på generalprøven hang over en stol fordi jeg var syk og hadde helt sinnssykt magekramper flere dager i strekk, men jeg holdt meg da i alle fall oppreist under hele konserten!

Det blir ingen lucekatter på meg i år da… Jeg er egentlig en sucker for fersk hvetebakst, men siden jeg ikke spiste det så veldig ofte før diettperioden heller, så går det greit å holde seg unna. I stedet blir det en superfresh salat med scampi! Ikke mye som minner om jul her, bortsett fra fargene da;)


Marinert scampi med julefarget salat
– rå scampi
– frisk ingefær
– hvitløk
– chili (med eller uten frø – du velger!)
– lime
– salt & pepper

– tomat
– vårløk
– hjertesalat

Tin og skrell scampi. Tilsett finhakket ingefær, hvitløk og chili. Skvis over litt lime, og evt litt olje. (Marinader skal egentlig inneholde både Krydder, Olje og noe Syrlig: KOS). La den ligge lenge i marinaden om du du har tid til det, eller i det minste mens du kutter opp tomat, vårløk og salat. Stek scampien, og krydre med litt salt og pepper. Jeg bruker som regel alltid maldonsalt og pepper fra kvern. Frisk og god lunsj, som man til og med får tatt med seg gjennom sikkerhetskontrollen;)

For jeg er i Oslo i dag, på møte på hovedkontoret. Før lunsj skal vi trene 500 kcal, med et NRK filmteam og Forbrukerinspektørene på slep. Ikke så gunstig siden jeg hadde tenkt å jukse meg gjennom timen siden jeg skal trene styrke litt senere på dagen, men jeg kan jo ikke det nå… Tipper det er denne saken som har fått de til å komme. Har jo tenkt å legge ut et eget innlegg om den timen, men jeg kan jo allerede nå røpe at jeg ikke kom til 300 kcal en gang på de 30 minuttene timen varer… Liten kropp da vet dere!

Ha en fin Lucia-dag da dere, og hvis du spiser lucekatter, så vær så snill og spis en for meg også;)

1 tanke på “13. desember : LUCIA

  1. Det kom en herlig gjeng med medstudenter inn i klasserommet vårt i dag. De sang til oss og hadde med nystekte lussekatter.
    Gleder meg til å lese om 500kcal-timen. Alltid spennende med nye gruppetimer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s