Min trening

Fikk noen spørsmål angående styrkesplitten min og gerilja cardio, så tenkte jeg skulle ofre et eget innlegg på disse to.

Styrke
Selv om jeg er utdannet Personlig Trener og jobber med trening hver dag, så har jeg valgt å la noen andre sette opp styrkeprogrammet mitt på veien mot debuten i fitness i april. Dette er en sport jeg «ikke har peiling» på, og derfor er det greit å ha noen som sier hva jeg skal gjøre for å utvikle meg på så riktig måte som mulig fram mot konkurransene. Det er lett å bli utålmodig og fokusere på feil ting, og å endre litt for mye litt for kjapt om man ikke ser de resultatene man vil – du vet de resultatene du helst skulle sett i går… Jeg har fått styrkeprogram og diett av min fitnesscoach.

Først trente jeg en to-splitt, det vil si jeg «slapp unna» med en dag på bein, og to dager overkropp. Da trente jeg mange repetisjoner og flere øvelser per muskelgruppe. Dette holdt jeg på med i 2-3 måneder, avbrutt av litt sykdom. Jeg responderte greit, og fikk bygd ut skuldrene litt i denne perioden. Deretter gikk jeg over til et mer styrkespesifikt program, hvor jeg trente tunge basisøvelser med få repetisjoner og mål om å øke belastningen på hver økt. Fortsatt bare 3 dager i uka. Du kan ta en titt på denne artikkelen, da dette programmet ikke er helt ulikt.

Etter jul ble det gjort noen små endringer. Jeg trener fortsatt hele kroppen 3 dager i uka, men med større variasjon. Hver dag har jeg en hovedøvelse på bein (knebøy/frontbøy/knebøy i maskin med smal fotstilling), en trekkøvelse (chins/pull-ups/sittende roing) og en pressøvelse (militærpress/skråbenk/dips). På de ulike øvelsene er det ulikt antall repetisjoner, alt fra 4 til 15, og 4-5 sett på hver øvelse. I tillegg til disse har jeg med noen mindre øvelser fordelt på de ulike dagene, som bicepscurl, omvendt flyes, franskpress, sidehev, facepulls, liggende lårcurl, samt at jeg trener mage hver gang. Og ja, så må man ikke glemme den strake markløften da, som avslutter den ene dagen. Dette programmet liker jeg veldig godt, for jeg synes det er veldig lett å motivere meg selv til å jobbe hardt gjennom hele økta – hver gang! Jeg ser også framgang, jeg klarer å øke både belastning og antall repetisjoner jevnt og trutt, og så lenge det er utvikling er det bare å fortsette. Blir man sterkere blir også muskulaturen hardere – og det er BRA! Håper framgangen fortsetter og at jeg kan holde på med dette programmet en god stund til:)

              

Utover dette trener jeg som jeg selv vil, jeg har jo noen gruppetimer hvor jeg får bevegd meg litt, i tillegg prøver jeg å få til en skikkelig intervall-økt. Grunnen til det er ganske enkelt den at jeg har lyst til å ta vare på kondisjonen, og jeg synes det er gøy å løpe. En intervall-økt i uka spiser ikke opp musklene mine, så det kommer jeg til å fortsette med så lenge energien er der.

Gerilja Cardio
For å gjøre det enkelt for meg selv, anbefaler jeg deg å lese denne artikkelen. Der står alt du behøver å vite! Artikkelen anbefaler dette programmet 3 dager i uka, jeg holder meg til én, eller kanskje til og med ingen… Du jobber altså i 4 minutter, 8 intervaller på 20 sekunder med 10 sekunder pause mellom.

I tillegg prøver jeg å få til en økt med «Stubborn Fat Protocol» som er litt av samme greia, du jobber knallhardt i perioder med omtrent tilsvarende pauser i ca 10 minutter for å kicke i gang forbrenningen, har total hvile i 5 minutter for at fettet skal få flyte ut i blodbanen og fortsetter med moderat intensitet i ca en halv time for å transportere fettet vekk.

Begge disse øktene er ganske tøffe mens de står på, men de er av relativt kort varighet så det er liksom ikke noe å grue seg for. JUST DO IT! Så får vi bare håpe at det fungerer sånn at fettet renner av, men uansett så er det jo godt å presse kroppen litt ekstra hardt innimellom:)

4 tanker på “Min trening

  1. Takk for utdyping av Gerilja cardio. Ser jo at dette har jeg gjort lenge, men kalt det Tabata (etter Dr. Tabata of course). 😀 Varierer mellom tredemølle, hoppetau med høye kneløft og min «favoritt»: burpees.
    Leste artikkelen også, jeg kommer i hvert fall ikke til å gjøre det noe sjeldnere fra nå av!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s