Tid for Troika

Etter å ha sett at det er litt interesse rundt de magiske eggehvitene, kom jeg på at jeg helt hadde glemt å dele morsdagskakeprosjektet mitt! Det var noe jeg hadde tenkt på lenge, og som jeg endelig fikk en god grunn til å teste ut. Mor fikk et lite stykke – resten av kaken spiste jeg selv;) Det var jo kveldsmaten min…

Man kan si hva man vil om sunn mat og trening og livsstil og de greiene der, men sjokolade er DIGG. Og Troika? Det er en av de beste sjokoladene. Ikke at jeg spiste det sånn kjempeofte når jeg ikke var på diett, men jeg synes den er kjeeempegod!

Og hva gjør man da på diett? Jo da, man lar seg inspirere av denne «eksklusive» sjokoladen, og så lager man en kveldsmatkake med tre lag. Marengsbunn med mandelsmak, kesamsjokoladetrøffelmousse og jordbærgelelokk. Det smaker jo selvfølgelig ikke Troika, men det smaker godt!

Marengsbunn
– 3 eggehviter
– ca 4 ss sukrin
– mandelessens
– 1/2 ts salt
– 1/2 ts eddik
Pisk eggehvitene halvstive, og tilsett sukrin, litt av gangen. Pisk inn salt og eddik til slutt. Smør den stive massen i en sirkelform på et bakepapir og stek midt i ovnen på 150° i ca 2 timer.

Sjokolademousse
– 1 boks mager kesam
sukrinmelis etter smak
– bakekakao
sterk kaffe
– gelatin
Her må du nesten smake deg litt fram. Jeg brukte ikke mange gramene kakao (helvetes kalorier!), er du ikke på diett vil jeg selvfølgelig anbefale å kjøre på med så mye sjokoladesmak som mulig! Jeg brukte hurtiggelatin som jeg kjøpte i Sverige, men du kan selvfølgelig bruke vanlige plater. De kan blandes i den varme kaffen:) Pisk bare alt sammen, og bre over marengsbunnen når den har fått avkjølt seg litt. Strø noe sjokoladelignende på toppen – jeg dristet meg til noen kakaonibs…

Jordbærgelelokk
– 100 g jordbær
funlight med jordbærsmak
gelatin
Jeg varmet frosne jordbær sammen med litt saft, og rørte inn gelatin. Lot den begynne å stivne litt før jeg bredte den over sjokolademoussen. Kan jo ikke risikere at den renner av!

Jeg med kaken min, og Far med Selbulemsene. De er jo ganske gode de og, siden de består jo av melk, hvetemel, sirup, sukker, smør og fløte… Jaja. Kanskje til jul…

Jeg var uansett mer enn strålende fornøyd med resultatet:)

3 tanker på “Tid for Troika

  1. Den så god ut. Til neste gang kan du lage en pavlova!
    Marengsbunn, masse gode frukter og bær oppå og mager vaniljekesam på toppen? Hadde det gått bra i dietten din?
    Det skal i hvert fall jeg prøve. 😀

    Synes du ikke den «kalde» følelsen marengsen får av sukrin er litt rar?

  2. For et fint bilde av deg 🙂 Troika er jeg også veldig glad i, men spiser det likevel type én gang i året, maks. Men nå fikk jeg veldig lyst på…kanskje i dag blir den ene dagen 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s