Gi meg en kjeks til frokost!

Visste du at en melkesjokoladekjeks inneholder 120 kcal? Og at en liten Oreo inneholder 50? Da skal det ikke mye til for å overskride energibalansen i positiv retning, med matvarer som ikke egentlig gir deg så mye mer enn nettopp kalorier. Nå er det ikke sikkert at du er like glad i kjeks som meg, men hvis jeg først har en pakke kjeks så kan jeg spise ganske mange!

Så hva gjør man da? Enten så driter man i kaloriene, eller så kommer man opp med et alternativ. Jeg må gå langt og lenge om jeg hiver i meg 3 melkesjokoladekjeks, så det er liksom ikke verdt det… Så da har jeg lagt frokostkjeks i stedet for! Her fikk jeg hele 12 kjeks, med til sammen 240 kcal. Hohohooo! Det blir 20 kcal i hver kjeks, det. Trivsel! Ca 25 g protein, 25 g karb og 3 g fett TIL SAMMEN. Hva vil DU ha? 2 melkesjokoladekjeks eller 12 eplekjeks?

Her får du oppskriften:

-40 g havregryn
-3 eggehviter
-20 g Whey Isolat Sweet Apple (eller annet proteinpulver)
-2+2 ss sukrin
-1/2 ts salt
-1/2 ts eddik
Apple Pie Spice (eller annet krydder, f.eks kanel, kardemomme…)

Rist havregryn i en varm panne med 2 ss sukrin og krydder. 

Stivpisk eggehvitene, tilsett 2 ss sukrin, salt og eddik. Vend forsiktig inn proteinpulveret. Avkjøl havregrynblandingen, før du vender det forsiktig inn i eggehvitene.Lag kjeks ved å sette topper av blandingen på et stekebrett, og la de steke på 150° i 25 min eller mer.

Jo lengre du lar de steke, jo tørrere blir de. Mine ble litt myke inni, men det var bare digg!

Jeg tror nok at det kan være veldig godt med sjokoladeproteinpulver… Men det har ikke jeg akkurat nå (og jeg er spent på hvor lenge jeg klarer meg…). Og kanskje litt kakao? Men er du en sjokoladeelsker, som meg, så har du nok allerede tenkt den tanken;)

Med litt eple&kanel-te ble ikke dette en dum start på onsdagen, spesielt ikke etter en times gåtur ute i frisk luft! Lillesøster skulle gå til jobb kl 7, så jeg slo følge med henne den første delen av veien. Lurt å ha den planen klar – for jeg hadde nok sovet litt lenger i dag hvis ikke… Det er så utrolig deilig at det er lyst ute når kl er 7 at jeg får ikke sagt det. Det var lett å komme seg opp av senga, så om det trengs flere morgencardioøkter så skal det gå fint!

Andre frokostfavoritter:
Cupcakes
Pannekaker
Vafler
Snickersmuffins
Kanelbollescones

11 tanker på “Gi meg en kjeks til frokost!

  1. kjeks til frokost, du e jo heilt VILL!! selv har jeg funnet en ypperlig måte å dekke sjokolade/kjeksbehovet på (synes jeg) 3 stk riskaker (sånne i rød innpakning på Rema) fordeler 2 ts nugatti max på disse og NAM, og teller man kalorier (ja det gjør jeg jo) så gir dette ca 127 stk. Meeen ikke hver da dag (bare nesten)…. ;D

    • Bruker riskaker etter trening, og bruker sjokoladeproteinpulver rørt ut i litt vann med havsalt oppi til å smøre på. Godis etter trening det skal jeg si deg!

  2. Melkesjokoladekjeks… Er det hjernen min som ikke fungerer optimalt nå, for jeg klarer virkelig ikke å ta igjen hva dette er! Eller har jeg aldri hørt om det produktet før?? :O

  3. Tilbaketråkk: Søndagsmorgen og støle rompemuskler | kettleBente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s