Bakrus

Nå kunne man kanskje tro at jeg snakker om min egen dagsform etter en god gammeldags tur på byen i går… Dere må ikke glemme at jeg er trønder, så selv om jeg ikke har konsumert noe alkohol siden nyttår så er formen upåklagelig:) Sola skinner og jeg gleder meg til å gå en tur etterpå. Jeg er «selvfølgelig» uten mobiltelefon (ja, igjen!), der får man igjen for å være sosial med virkelige mennesker og ikke sitte og nistirre på telefonen selv om den ligger på bordet 10 fysiske cm unna deg. Nei, det er vel best å holde seg hjemme bak en låst dør…

Anyway… Den bakrusen jeg snakker om har vart en hel uke, og nå er jeg lei. Kropp og hode henger fortsatt ikke sammen, og det er sinnssykt frustrerende til tider. Hvordan jeg føler meg, hva jeg ser i speilet, hva vekta viser, hva folk sier til meg, hvilke klær som passer/ikke passer… Det er INGEN av delene som harmonerer. Jeg føler at jeg er i en annen sin kropp, i en annen person sitt liv… Og det? Det er ikke noe behagelig i det hele tatt. Nå skal jeg ikke sutre og klage over det – den eneste som kan gjøre noe med ubehaget er jo faktisk meg selv. Det er jo jeg som har skapt det!

Jeg har bare hatt behov for å være litt «vanlig» igjen. Jeg trodde i alle fall det, men det var ikke så lett. Og hva er det egentlig som er vanlig? Etter å ha vært i en liten fitnessboble det siste halve året, så er det vel ganske enkelt sånn at det er det som har blitt vanlig for meg. Og det må da vel være greit det også? Jeg håper ikke jeg har gitt inntrykk av å være en sånn superflink jente som gjør alt til punkt og prikke til en hver tid. Jeg har den egenskapen at jeg tør å prøve – og jeg feiler til stadighet. Heldigvis har jeg også den egenskapen at jeg er i stand til å ta konsekvensene av de feilene jeg gjør…

Den store feilen denne uka var å ikke ha en plan. Eller, jeg hadde jo en plan – om å ikke ha noen plan. Det ble jo bare tull. En ting er maten. Jeg har passet på å få i meg den maten jeg trenger og lever godt på, men så er det alt «det andre», som eplekake og is for eksempel. Veldig god eplekake = mye eplekake = mye sukker = vondt i hode og hjerteklapp. I tillegg ble det noen timer ekstra på ELIXIA, ikke bare i form av trening, men i form av jobb. Når du da topper det med enda litt mer jobbing for Proteinfabrikken i 3 dager, så sier det seg selv at det ikke blir så mange timene hjemme. Her er det jo også litt som trengs og gjøres, noe som har resultert i nedprioritering av søvn. Flere netter med 4-5 timer i drømmeland er jo egentlig helt krise! Jeg burde nok tilbragt lørdagskvelden i sofaen under et pledd med en flaske vann, en bolle med grønnsaker og en skål med dip av mager kesam og hjemmelaget kryddermix. Kvelden ble riktignok tilbragt i sofaen, men med middag, en flaske vin, en bolle med snaks og en skål med smågodt. Ikke akkurat det beste tiltaket for å få orden på væskebalansen i kroppen… Men veldig koselig:)

Æææh. Må bare snike inn litt matprat:

Hvis du ser bort fra nahosen og osten, så var ikke middagen så fryktelig ille…

Karbonadedeig krydret med spisskummen, paprikapulver, løkpulver, hviitløkspulver, tørket chili, tørket koriander, oregano, salt og cayennepepper og stekt før den ble lagt mellom to lag med nahos og ekte cheddar.

Verdens beste mangosalsa med mango, tomat, agurk, rødløk, mais, avocado, chili, hvitløk og frisk koriander, presset lime, salt og pepper. Rør med litt makt sånn at den blir litt «juicy».

Egentlig skal det være sorte bønner i salsaen, men det hadde jeg ikke, så da ble det dip av hvite bønner i stedet. Hvite bønner, gul løk, litt mager kesam, presset lime, hvitløk, salt og pepper moses med en stavmixer.

Neste gang, så tror jeg at jeg skal tenke at konkurransen varer i 2 uker etter at jeg går av scenen. Og neste gang? Det er jo om bare 5 måneder:D Jeg tror ikke denne uka avgjør resultatet på de konkurransene, selv om det føles dritt akkurat nå så tror jeg også at den på enkelte måter har gjort godt. Selv om det kanskje ble en noe turbulent måte og gjøre det på, så har i alle fall hormonsystemet fått seg noen utfordringer og så smått blitt vekket til liv igjen. Jeg håper det kan gi en skikkelig boost på trening neste uke! Nå er det tid for planlegging igjen, jeg har allerede satt meg noen mål styrkemessig og gleder meg til å komme i gang med et strukturert program igjen. Søvn og restitusjon skal få høy prioritet, og kjøkkenvekta skal få være en del av hverdagen igjen. Jeg starter uka med vekt og målebånd, og skal veie og måle hver fredag sånn som jeg har pleid. Noen vil kanskje tenke at det er hysterisk, men jeg synes det er gøy å følge med og se hva som skjer. Og så er det veldig mye motivasjon innbakt i de rutinene for min del i alle fall…

«Jeg starter på mandag» er en velbrukt frase som jeg i utgangspunktet er sterk motstander av, men det spørs om det ikke blir litt sånn denne gangen… Jaja! Jeg satser på at denne ukelange bakrusen legger seg i løpet av dagen. Det lange håret er borte, brunfargen er snart helt borte, og jeg har begynt å file ned de lange neglene. Det er vår, solen skinner, jeg har fri hele dagen og skal bruke den på å «finne tilbake til meg sjæl»!

Så, da vet dere hvorfor det har vært litt stille fra meg de siste dagene. Jeg skal prøve og trekke vinnere av konkurransen i løpet av dagen. Veldig moro med så mye respons:) I tillegg var det mange kommentarer som får meg til å tenke litt i forhold til hva jeg kanskje kan skrive om fremover.

Og apropos… Hva vil dere egentlig lese om?

Jeg sitter jo bare her og tømmer hodet mitt for tanker, skriver litt om hvordan det går med treningen og poster en matoppskrift i ny og ne. Derfor hadde jeg satt pris på om dere kan legge igjen en liten kommentar om hva dere vil jeg skal skrive om? Er det noe dere lurer på om trening eller kosthold? Om meg? Dette er ikke noen offisiell spørsmålsrunde, den får komme hvis jeg får helt skrivesperre!

4 tanker på “Bakrus

  1. Jeg har lyst til å se formbilder hvis det ikke er for ille for deg å legge ut, vil gjerne se bilder av at konkurranseformen bare varer i en dag, slik at man ikke tror at dere ser slik ut hele tiden 🙂 Og av framgangen din framover mot neste konkurranse, synes det er inspirerende 🙂

  2. Mektig imponert over din selvinnsikt og enda mer imponert over din åpenhet og mot i så måte! Du er en av få (min påstand er jo at «alle» blir litt koko i hue av å tyne kroppen i den nødvendige grad i forhold til fitness, dette er dog IKKE en forskningssannhet) som kommer til å greie deg i kropps»universet» uten å bli sykt fucka i kobling hode-kropp på laaaaang sikt! Kjenner med skrekk og gru igjen de tankene du har omkring dette og ber deg med all omsorg som finns i meg, please fortsett å ta det på alvor kjære søte deg!!!! Jeg heier på deg og og you need a talk, I’ here

  3. Jeg elsker mat, så om du fortsetter å skrive om hva du spiser så er jo det kult! 🙂
    Etter mye mas og oppfordring fra flere hold har jeg igjen laget med ny matblogg; http://fantasimat.wordpress.com Jeg spiser jo litt annen type mat enn deg, men.
    Kanskje du også vil dere noen treningstips innimellom, feks tips til morsomme og funksjonelle øvelser 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s