Skalldyraften med spesialdesignet loff

Reker, krabbe, blåskjell og salmalaks… Skalldyr er perfekt sommermat! Det er ikke så ille ernæringsmessig heller, hvis du ser bort fra majonesen og det at blåskjellene ble dampet i fløte og smør…

Jeg synes loff hører til, og i går benyttet jeg muligheten til å bake litt. Jeg har ikke vært sånn superkreativ i matveien i det siste, så i dag fikk jeg virkelig slått meg løs. Saftig og god, enkel å lage og relativt sunn til loff å være.

Krabbeloff
– 375 g speltmel
– 375 g glutenfri melblanding
– 1 pakke tørrgjær
– 2 ts maldonsalt
– 150 g mager kesam
– 2 ss olje
– ca 5 dl vann

Bland sammen det tørre. Tilsett kesam og olje, før du tilsetter lunkent vann til slutt og elter sammen til en smidig deig. Sett til heving i ca en halv time. Slå ut luftlommene, del i to like store deler og fordel i to brødformer. Etterheves. Pensle med egg. Stekes på 200° i ca 30 minutter.

Og kreativiteten? Jeg lagde en liten krappe på toppen av litt deig, og lagde øyne av linfrø.

      

Og selvfølgelig litt is til dessert… Lett-Is med jordbær, hakket sukkerfri sjokolade og salte nøtter. Den blå posen fra Den lille Nøttefabrikken… NAM!!!

Koselig lørdagskveld i godt selskap! Avsluttet kvelden/natten hjemme med å gi tilbakemeldinger til lillesøster som panikkøvde til eksamen i Cardio Energy… Men hun sto med glans, så da var det verdt det! GRATULERER!!! Jeg er så stolt av deg:)

9 tanker på “Skalldyraften med spesialdesignet loff

  1. Speltmel og glutenfri melblanding, blir ikke det egentlig selvmotsigende?
    Uansett: så utrolig mye godt snadder. Jeg fikk vann i munnen. Håper du spiste masse og koste deg enda mer

    • Poenget var ikke ha en glutenfri loff. N har jeg aldri laget noe med glutenfritt mel tidligere s jeg vet ikke helt hvordan det oppfrer seg alene. Men uansett, s blir det jo bare halvparten spelt i forhold til hva det ville vrt om jeg brukte bare det:)

      • Jeg skjønner 🙂 Jeg tenkte bare siden speltmel har enda mer gluten enn hvetemel. Loffen så forøvrig utrolig god ut.
        Jeg har laget loff med glutenfri melbøanding tidligere. Nystekt smakte det godt, rett og slett fordi jeg hadde skikkelig cravings for brød. Jeg hadde resten i fryseren, men det ble over hodet ikke godt. Det ble tørt og smuldret bare. Jeg tror nok naturlig glutenfrie meltyper er bedre enn det som heter glutenfritt. Jeg har bestilt meg grønt ertemel, bare for å kunne lege grønne pannekaker :p

  2. Takk for sist Kristine! 🙂 Det var såå gøy å få så bra resultater på inbody-scanen 😉 Hyggelig å prate med deg også! Dro hjem på fredag og lagde meg likesågreit en blogg jeg også, hehe 🙂

    Forresten så den skåla med is helt fantastisk himmelsk ut 😀
    Ha en fin kveld videre 🙂

  3. Fantastisk kreativ loff 😀 Elsker virkelig krabbe jeg, å gleder meg til å sette garn og trekke krabber i sommer ( selvom det kanskje ikke blir så mye krabbespising gjennom dietten mot NO og NM ) 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s