Knytt FØLELSESMESSIGE GRUNNER til hvorfor du vil oppnå målet ditt

Du må altså putte følelser inn i målsettingen din. Jo mer følelser du knytter til det, jo sterkere vil motivasjonen være. Knytter du deg til målet ditt følelsesmessig, tar det ikke lang tid før det viser seg fysisk. Dette er på grunn av…? Jepp! Underbevisstheten! Følelsesmessige mål graver seg dypere ned i underbevisstheten din, og som du allerede vet er det denne som avspeiler dine vaner.

Hva er dine grunner for å sette deg et bestemt mål? Kanskje har du noe å bevise? Kanskje  skal du komme i form til ditt eget bryllup? Noen vil være attraktive for å finne seg en partner, mens andre igjen har helsemessige grunner som de kanskje til og med har blitt oppmerksom på av hesepersonell..

Etter at du har spesifisert målene dine (vekt, kroppsfett etc) skal du fortsette listen med så mange følelsesmessige punkter du bare kan! Spør deg selv om følgende: – Hva er viktig for meg når jeg skal nå dette målet? – Hvorfor er det så viktig for meg?

Kanskje ender du opp med et svar som du egentlig ikke hadde forventet? For hvorfor vil du gå ned i vekt? Det kan være fordi du vil ha mer energi. Hvorfor vil du ha mer energi? Det kan være fordi du har lyst til å kunne gjøre flere aktiviteter sammen med barna dine – og det igjen fordi du har lyst til å være en bedre mamma eller pappa. Eller hvorfor vil du ha større biceps? Det handler kanskje ikke mest om bicepsen, men om å være sterkere og kunne gjennomføre flere arbeidsoppgaver på kortere tid, og på grunn av det igjen få større anerkjennelse av kollegaer. For eksempel:)

I tillegg kan du spørre deg om følgende: Hvem vil du se ut som? Hvem er din fysiske rollemodell? Vil du se ut som en bodybuilder, en atlet eller en modell? Vil du imponere noen? Er det noe du skal bevise? Vil du ha mer energi så du kan kose deg mer med ulike aktiviteter? Vil du vinne en konkurranse eller en pris? Ønsker du bedre selvtillit? Er det en spesiell type klær du vil passe inn i? Skal du se bra ut til en spesiell happening (ferie, bryllup…)? Skal du se bra ut på stranda? Å svare på disse spørsmålene vil være turbomotoren som driver deg mot målet ditt.

2 tanker på “Knytt FØLELSESMESSIGE GRUNNER til hvorfor du vil oppnå målet ditt

  1. wow, this was like a slapping on my cheek. I have so many reasons why i want to be on shape but i had not think it so deeply until today that i am reading your post I AM JUST STARTING !!! TAKK FOR DET !!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s