Kokebokforfatter..?

Etter dagens middag vurderer jeg seriøst å sette igang prosjekt diettkokebok – bare for å understreke hvor ekstremt god mat det er mulig å lage i tillegg til at det er ufyselig sunt.

«Det der gidder jeg aldri å lage likevel» tenker du kanskje når du ser bildet. Det er ingen unnskyldning, for dette tar faktisk ikke så lang tid. Mye oppvask? Selv foretrekker jeg 5 minutter med vasking av kjøkkenutstyr, enn en årelang innvendig kroppsvask etter for mye Toro og Grandiosa… Sykt mye mer stress!

Biff med risotto, hvitløksdip og ovnsbakte grønnsaker

Jeg anbefaler å starte med risottoen.

– hvitløk
– gul løk
– grøtris
– eplecidereddik
– sushieddik
– sukrin (eller annen søtning)
– grønnsakbuljong
– vårløk
– blomkål
– salt&pepper

Finhakk hvitløk og løk, og fres dette i en kjele til det blir blankt. Også her bruker jeg noen trykk med 1kcal spray. Tilsett risen, la den «steke» forsiktig uten at det blir brunt. Tilsett litt eddik (ca 50/50), litt vann sukrin, og la dette koke inn. Deretter sper du med litt buljong, lar dette koke inn, før du sper på litt mer, lar det koke inn osv.  Tilsett vårløk og små blomkålbuketter, og la dette koke sammen med risen. Tilsett salt og pepper.

Start med biffen og grønnsakene når du har kommet til «innkokingen» av risottoen

– ytrefilet av storfekjøtt
– maldonsalt

– peppermix

– cherrytomater
– sjampinjong
– baslilkum
– salt&pepper

Krydre biffen, stek den raskt på hver side i varm panne for å svi av porene, sett i steketermometer, legg den over i en ildfastform sammen med cherrytomater delt i to og sjampinjong skåret i båter. Krydre grønnsakene. I bunnen av formen bruker jeg noen trykk 1kcal spray, og jeg sprayer også et par ganger over grønnsakene. Jeg liker biffen litt rosa inni, og tok den ut da steketermometeret viste 63º.

Hvitløksdipen er ganske enkelt lagd av mager kesam og Hindu sitt hvitløksmørkrydder som jeg har hatt liggende i skuffen for ever…

Dette var KJEMPEGODT! Jeg var likevel lei meg for en ting – at jeg ikke hadde invitert noen som fortjener det på middag… Men det er nå en gang sånn, at jeg ikke er så altfor flink til å lage det samme flere ganger, og at det er et lite prosjekt hver gang som ikke nødvendigvis blir vellykket (selv om det egentlig aldri har blitt spesielt mislykket heller da…). Og jeg er jo ikke så veldig gira på å servere dårlig mat heller!

Kaster ikke bort tiden… Henter ny matinspirasjon samtidig som jeg spiser:)

Men nå lurer jeg altså på om jeg faktisk skal lage en kokebok. Det er jo idiotisk å holde alle disse godsakene for meg selv. Nå deler jeg jo litt her på bloggen, men som over så er det jo veldig mange slumpeoppskrifter uten noen nøyaktige mål… Jeg har mange tanker rundt det, og er klar over at det er et STORT prosjekt. Antakelig veldig mye større enn jeg er i stand til å forestille meg… Men det hadde jo vært moro? Eller…?

Nå skal jeg ta en titt i fryseren for å se om desserten min er ferdig, i mens jeg venter spent på deres synspunkter angående kokebok…

9 tanker på “Kokebokforfatter..?

 1. Du og Harald kan inngå et samarbeidsprosjekt, sunn soulfood til mat-soulmates 😉
  P.s. WIIIIIIIIIIHHHHH 😀 Fortsatt happy :p

 2. JA!!!!
  Jeg lover å kjøpe kokeboken din.. Bring it!
  Ser for meg at flere med meg sliter med kreativitet på kjøkkenet. Men vil gjerne spise sunt.

  Skal absolutt prøve denne retten. Hvor mye grøtris bruker du til en pers, og hvordan er næringsinnholdet?

  • Jeg bruker jo mål etter hvor mye mat jeg har «tilgjengelig» i forhold til dietten, så velg mengde ut i fra en vanlig porsjon! I forhold til vekt brukte jeg 3x så mye kjøtt som tørr ris, og ca like mye kesam som ris. Næringsinnholdet ble da ca 50/50 mellom karbohydrater og proteiner, og veldig lite fett. Er man ikke på superdiett så ville jeg med fordel brukt litt olje i risottoen, da blir måltidet litt bedre balansert.

 3. Ja, hvorfor ikke. Go for it!
  Men som du sier selv; mye lager du bare én gang. Det er det du lager mange ganger som er verdt å samle på. For mye mat er godt den ene gangen, men frister likevel ikke til gjentakelse har jeg erfart.
  Men som sagt; Go for it! 🙂

  • Er jo ikke at det ikke er godt nok til å lages igjen, det er bare det at lysten til å prøve nye ting gjør at jeg glemmer litt hva jeg har lagd… Og lages det flere ganger kan det jo perfeksjoneres!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s