Lyst

Da er jeg hjemme i Trondheim igjen, men fortsatt en uke igjen av ferien! Utrolig deilig, samtidig som jeg faktisk gleder meg til å begynne å jobbe igjen.

Etter to begredelige dager i «følelsen-av-å-være-syk»-land, så var det godt å våkne til litt solskinn og lyst til å gå en tur før frokost! Det ble en liten runde på rulleskøytene som har fått lov å stå i ro på grunn av regn og våt asfalt i det siste. Trondheim er tragisk når det kommer til asfaltering, så det er litt risky business å rulle rundt uten beskyttelsesutstyr, spesielt når man kanskje ikke er heeelt våken… Men det gikk bra denne gangen også!

En dag med mer mat er alltid kjært velkommen, og i dag startet jeg dagen med scones. Jeg brukte 50/50 av bygg- og speltmel (tilsammen 250 gram – du kan nok bruke omtrent hva som helst av mel), mager kesam (150 gram), 50/50 natron og bakepulver (1 ts av hver), litt salt og ca 2 ss vann. Rørte sammen det tørre, knadde inn kesam før jeg tilsatte vann til passe konsistens. Deigen/røra kan godt være bittelitt klissete. Klapp to relativt runde, flate kaker på stekebrettetet, del hver kake i 4 deler og prikk med gaffel. Stek midt i ovnen på 170° i 15-20 minutter. Saftige og gode!

Som pålegg lagde jeg en liten kyllingsalat. Små biter av stekt kyllingfilet, paprika og rødløk i en blanding av litt mager kesam, eddik, karri, sennepspulver og sukrin+. Litt hjertesalat under – nam nam:)

Egentlig så er jeg litt matlei akkurat nå… Kanskje ikke så rart, med tanke på at det ikke har vært noe annet enn torsk og kylling den siste halvannen uka! Jeg tror jeg skal lure inn litt kjøtt etter hvert nå som det tydeligvis har begynt å skje litt saker og ting med den der formen. Jeg mistenker nemlig at trøttheten skyldes jernmangel. Jeg går ikke så veldig ofte til legen, for jeg er så flink til å diagnostisere meg selv. Så nå prøver jeg jerntabletter en liten stund og ser hvordan det går, og siden jeg også er stor tilhenger av den berømte placeboeffekten så er sjansen stor for at jeg vil være mye mer våken i tiden framover. Jeg har en boks vitaminkapsler med ekstra jern stående, så jeg tror jeg skal gå over til de for en stund også. Det skader i alle fall ikke å prøve, tenker jeg!

Nå er det lunsjtid, før turen etter hvert går til ELIXIA og dagens treningsøkt. Jeg tenker jeg går for litt magetrening, før jeg avslutter med SFP på romaskin i dag. I går ble det en økt på skuldre og armer – det var det eneste jeg klarte å motivere meg selv til. Men det ble en helt OK økt med helt OK trykk. Noen blodårer titter beskjedent fram, og det er jo litt hyggelig da:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s