Inspired by…

Sååå lang tid tok det ikke før jeg fikk ånden over meg på kjøkkenet igjen… Det er egentlig ikke fordi jeg har så innmari lyst til å spise, tro det eller ei, men det er bare fordi jeg har så lyst til å lage noe som smaker godt.

Uansett. Jeg skal på trening, og hadde egentlig tenkt å gjøre noe så enkelt som å drikke en shake og spise en liten eske rosiner etterpå. Men det er jo ikke så veldig spennende, så siden jeg våknet så tidlig og plutselig hadde veldig god tid nå på morgenen, så bestemte jeg meg for å bake en etter-trenings-kake. I går begynte jeg på en pocket som heter «Sukker & kanel», og den handler om en ung frøken som elsker å bake og skal starte sitt eget kakebakeri. Du kan ikke lese den boken og ikke tenke på kaker. Jeg drømte sikkert om kaker i natt, siden jeg leste noen sider før jeg slukket lyset i går kveld. Og før jeg sto opp… Børge’s Søtpotetkake har jeg laget en gang før, og jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften når jeg laget min egen så og si fettfrie versjon i dag. Heldigvis hadde jeg fått kaken inn i ovnen før jeg hadde smakt på røra, for jeg er stygt redd det ikke hadde blitt noen kake hvis ikke nemlig… Hvis du lurer på den litt overraskende ingrediensen, så kan jeg si så mye som at den er inspirert av en kake jeg har fryktelig lyst til å bake selv, nemlig Sachertorte. Søstra mi jobbet på et konditori en gang hun hadde arbeidsuke, og da fikk hun en sånn kake med seg hjem. Så sinnssykt saftig og god! Og så er det noe med frukt og sjokolade da…. Nå skal det riktig nok være aprikoser i denne kaken, men fersken er jo litt i samme gata, eller..? Jeg vil ikke du skal tro at dette smaker som Sachertorte, for det gjør det absolutt ikke. Jeg har gjengitt oppskriften akkurat som jeg laget den, men jeg vil anbefale å flerdoble mengden kakaopulver for litt tydeligere sjokoladesmak. HUSK at jeg er på konkurransediett, og at jeg av den grunn i dag skal holde mengden fett minimal… Nå er det ikke veldig mye fett i en så liten mengde kakaopulver uansett, men dere skjønner tegninga..!

Anyway – here we go!

– 100g søtpotet
– 50 g speltmel
– 3 eggehviter
– 1 ss Sukrin+ (evt annen søtning)
– 20 g proteinpulver med sjokoladesmak
– 1 ts kakao
– 1 ts natron
– 1,5 ss FunLight Peach Passion
– 50 g mager kesam (syrlige melkeprodukter og natron = heving!)

Kok søtpoteten. Samtidig pisker du eggehvitene til skum, før du tilsetter Sukrin+ og stivpisker. Rør sammen det tørre, og vend dette inn sammen med eggehvitene. Mos søtpoteten med gaffel eller stavmixer, og rør inn saft og mager kesam. Vend så potetblandingen inn i resten av røra, sånn at du holder røra luftig. Hell over i en liten form, og stek midt i ovnen på 170° i 20 minutter. Smak en liten bit, tren – og spis med GOD samvittighet!

Husk at du kan lage litt glasur av for eksempel kakao, kaffe og sukrinmelis… Eller bare proteinpulver rørt ut i litt vann… Det er helt opp til deg! Bare lov at du koser deg:)

   

Nå er det ikke lenge før jeg snart supe i meg en isproteinkaffe og komme meg på trening. Det er så godt å kjenne at overskudd, treningslyst og ikke minst motivasjon og ekte fitnessglede er på plass igjen. **boble-boble**.

 

4 tanker på “Inspired by…

  1. Hei Kristine:) Strålende pågangsmot på denne jenta som vanlig, du er så tøff:) Jeg setter snuten mot Trondheim i morgen og mandag tenker jeg en økt på elixia og lurte på om du hadde lyst til å ta en økt sammen?:) Hilsen Nina

  2. Det så jo bare helt fantastisk ut, men jeg vet jo meg å baking, det går jo sånn cirka ALDRI bra, så jeg foreslår du baker til meg istdedet!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s