Politisk korrekt med brød til frokost på Verdens Brøddag

Og rundstykker er vel også brød?

Ble opplyst om at det er verdens brøddag i dag på GMN, etter at frokosten var godt plassert i magen min. Da var det vel en mening med at det var rundstykker som sto på menyen i dag? (Norge arrangerer dagen i dag, men egentlig er den ikke før på tirsdag. Fint, for da må det nesten bli rundstykker igjen!)

Jeg brukte funksjonellmat.no sin Lavkarbo Brødmiks som base (100 g), tilsatte litt cottage cheese (50 g) og vann (3 ss). Jeg hadde i litt natron også (1 ts), men jeg tror det hadde fungert bedre om jeg brukte mager kesam (som jeg var tom for) i stedet for cottage cheese. Jeg lagde to rundstykker som jeg stekte på 175° i ca 15 minutter.

Rundstykkene ble saftige og gode! Brødmiksen er full av frø og kjerner, noe som gir litt tyggemotstand og masse smak. Og de er ganske mektige… Jeg hadde nok levd lenge på bare ett rundstykke, så jeg tror det blir en relativt lettfordøyelig lunsj i dag. Jeg kommer nok til å eksperimentere litt med denne brødmiksen fremover, stay tuned;)

– CottageCheese og syltetøy

– hamurgerrygg, lettere Jarlsberg, agurk og cherrytomater

– Philadelphia light og paprika

– varmrøkt makrell, sylteagurk, kvernet pepper og lettmajones

En sjokoladeproteinkaffe ved siden av gjorde dette til en alle tiders start på en solfylt fredagsmorgen. Jeg har noen timer hjemme før jeg skal på jobb. Jeg har sagt det før, men jeg gjentar gjerne meg selv. Det er noe helt spesielt med fredager! Selv om jeg skal jobbe i morgen også, så er det likevel helg. Derfor blir det, som jeg antydet i går, litt ekstra kos til kveldsmat…

Helg forbindes med ekstra kos hos de aller fleste av oss, og jeg er ikke noe unntak. Jeg er 100% for at man skal kose seg litt ekstra i helgen! Det som kan være verdt å tenke over, er at om man lar helgen med stor H vare fra lunsjen på fredag til søndag kveld, så er plutselig 1/3 av uken helg! Det å «kose seg litt ekstra» forbindes ofte med å gjøre unntak fra hverdagen, og alt er plutselig lov. Da blir det lett kake til lunsjen på fredag (for det må vi jo ha – det er jo helg!), litt ekstra god middag fredag kveld, snacks og vin til gullrekka, stor frokost både lørdag og søndag, lunsj ute på lørdag, litt ekstra god middag (igjen) og godteri og snacks til kvelds, stor søndagsmiddag med litt ekstra godt tilbehør og dessert, og kanskje noe søtt og godt til søndagskaffen som en avslutning på helgen… Hvis dette er malen for en vanlig helg, så hjelper det ikke så veldig mye hvor flink man er ellers i uka om målet er å holde en sunn livsstil. Igjen – jeg er 100% for at man skal kose seg litt ekstra i helgen, men det finnes mange måter å gjøre det på! I helgen har man ofte litt bedre tid, så ta deg tid til å bake noe som er litt sunnere enn de ferdigmiksene med kaker og cupcakes du får kjøpt på Rema. Google i vei – det finnes et hav av oppskrifter! Kanskje kan du lage en fruktsalat til dessert, og servere flere typer saus til (vanlig vaniljesaus, mager vaniljekesam og ferdigblandet proteinshake med vaniljesmak), sånn at alle kan velge selv hvor sunn eller ikke-sunn man skal være? Og er du veldig glad i sjokolade, sånn som meg, så kan du med største trygghet velge et litt sunnere alternativ. Sjokolade søtet med tagatose gir deg ikke færre kalorier, men de er i alle fall uten sukker. Jeg synes ikke nødvendigvis at sukkerfri sjokolade er så godt, men disse smaker helt fantastisk!

Dette er IKKE ment som en sunnhetspropaganda, men jeg vet at mange ikke skjønner hvorfor de ikke når målet sitt om en sunnere og mer veltrent kropp selv om man spiser havregrøt til frokost, salat til lunsj, kjøtt og grønnsaker til middag og en skyr til kveldsmat og ikke spiser godteri annet enn i helgen. Vel – det viser seg ofte at det er nettopp er HELGEN som er den store synderen. Bare tenk litt på hva som er viktigst for deg… Kanskje kan det være lurt å tenke over helgen i forkant, og planlegge litt hvor du skal putte utskeielsene dine? Skal du i bursdag til niesen din på lørdag formiddag, så trenger du kanskje ikke handle inn en halv kilo smågodt til lørdag kveld, men heller kose deg i selskapet? Er du invitert på middag søndag ettermiddag hvor det blir servert fete sauser og vin til maten, så kan du la frokosten samme dag være litt mer hverdagslig?

Jeg skal i alle fall kose meg i helgen! I morgen skal jeg spise scones eller rundstykker med nutella og peanøttsmør til frokost, og ordentlig taco til middag, og så skal jeg på kino og kose meg med noe annet enn vann/riskaker/proteinbar til filmen!

Så – hva skal DU kose deg med i helgen???

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s