Frokost? Lunsj? Middag? Kvelds? Du bestemmer!

Omelett er en fin ting. Det passer liksom til alt! Frokost, lunsj, middag eller kvelds… Er dere ikke enig? Den kan faktisk fint spises kald også, i matpakken… Men aller best er den selvfølgelig når den er nylaget, med masse fyll – deriblant litt ost som selvfølgelig skal være smeltet;)

Dette ble frokosten min i dag. Et stort, varmt og ikke minst godt måltid etter en times joggetur. Jeg sa til meg selv på vei ut døra at «du MÅ faktisk ikke!» – men det er så rart med det hvor mye mer lyst man får når man ikke «må». Det gikk ikke så fort for jeg er STØL etter knebøyen på tirsdag, men det var utrolig godt med en time ute i frisk høstluft mens byen våknet til liv og himmelen gikk fra natt til litt mer dag i løpet av turen.

Uansett – her har dere min omelett. Verdt å prøve, om jeg skal si det selv:)

2 egg + 1 eggehvite piskes sammen.

Tilsett en overfylt spiseskje med mager kesam, samt en liten skvett med melk, og pisk sammen med eggene.

Salt&pepper hører selvfølgelig med!

Stek omeletten i en varm stekepanne. Har du en god teflonpanne trenger du ikke bruke stekefett. Omeletten løsner lett fra belegget av seg selv.

Mens omeletten steker, klargjør du det du ønsker å bruke av fyll. Her har jeg brukt vårløk, spinat, paprika, hamburgerrygg og lettere jarlsberg. Bruk det du har av kjøtt, grønnsaker og/eller ost.

Legg fyll på halvparten av den ferdige omeletten, og brett den andre halvdelen over.

Deretter er det klart for servering! Her med lavkarbobrød smurt med philadelphia light, og hot chunky salsa!Til lunsj ble det pannekaker! Peanutter og syltetøy er kanskje litt american style, men hva så? Pannekakene laget jeg av litt mager kesam, et egg, en skvett melk, proteinpulver med peanøttsmak, litt peanøttmel, havregryn, fiberhusk, litt sukrin+ og litt salt. Veldig på slump alt sammen… Men så lenge røra smaker godt, sier jeg bare! På med litt syltetøy, og dermed ekstremt spiseklare!

Var så heldig å få hentelapp på en ny, stor pakke fra funksjonellmat.no denne uka. Den fikk jeg henta i dag. Masse lavkarbobrødmix og kakemix som skal eksperimenteres med. Jeg har jo allerede lagd muffins, og i helgen blir det kakedessert etter middag på lørdag. Jeg har planen klar, og det bare  bli godt… I pakken var det også sjokolade, sjokoladepålegg og syltetøy som er søtet med tagatose – de produktene er så fantastisk gode! I motsetning til sukrinproduktene (som jeg også fikk påfyll av) inneholder tagatose kalorier så energiinnholdet på produktene er ikke veldig mye lavere enn de «vanlige» matvarene, men de er et litt mer fornuftig alternativ. Sukker er godt – men det gjør (dessverre) ikke like godt for kroppen som det smaker… Det er ikke alle «sunnifiserte» produkter som smaker godt, men som den sjokoladeelskeren jeg er går jeg god for disse!

3 tanker på “Frokost? Lunsj? Middag? Kvelds? Du bestemmer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s