Eplekake

Jeg vet ikke hvor mange forskjellige typer eplekake det finnes der ute, men at det er mer enn nok er i alle fall sikkert! Den mest spesielle eplekaken jeg kan huske å ha smakt var den vi lagde på skolekjøkkenet på ungdomsskolen, fordi oppskriften inneholdt rømme, som jeg mener å huske skulle oppå kaken. Denne kaken har ikke rømme i seg, men vaniljekesam, og er nok en av de mer sunne eplekakeoppskriftene som finnes der ute! Den er laget med Sunnere Kakemix som base og ble, som sjokoladekaken, veldig saftig. Den har blitt godt mottatt av alle som har smakt den, og det er faktisk hele 7 stykker utenom meg selv denne gangen!

– 1 pakke kakemix
– 100 g mager vaniljekesam (her kan du fint bruke vanlig vaniljekesam også)
– 4 egg
– 2 dl vann
– 1 ts kardemomme

– 3-4 små norske epler (eller andre epler…)
– hakkede mandler
sukrin og kanel

Bland kakemix, kesam, egg, vann og kardemomme. Skrell 2 epler, og riv de på et råkostjern før du blander de inn i kakerøra. Hell over i en springform. De siste eplene skjærer du i båter, før du legger de i fint mønster på toppen av kaka. Dryss over hakkede mandler, før du avslutter med et akkurat litt for tykt lag sukrin og kanel. Stekes i ovnen i overkant av en halvtime. Ta pinnetesten – når du kan stikke en trepinne i kaken uten at det henger fast røre på den når du trekker den ut, er den ferdig.

Hm… Er det noe jeg har glemt, mon tro? Å, ja. Hehe! Den skal SELVFØLGELIG serveres med is! Bruk gjerne lett-is fra Diplom-is. Jeg synes den smaker som rundpinne. Den er uten sukker, og veldig lett og god i konsistensen. Jeg tror grunnen til at jeg liker den og Dream-isene så godt er nettopp det at de ikke er så mektige. Da er det lettere å spise mye, hihi:) Fint for oss is-elskere!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s