Fint folk spiser middag sent

sies det. Vel. De som spiser sent er vel de stakkarene som jobber på kvelden. Sånn som meg. Det er veldig fristende å bare spise en boks cottagecheese når jeg kommer hjem, men det er noe med det å spise en ordentlig middag rett fra grytene, fremfor noe varmet i microen på jobb. Så da får det heller være at jeg må vente litt på maten! Jeg prøver å være litt lur da, og lage sånn at jeg har til noen lunsjbokser også:)

I kveld ble det en slags bolognesegryte med salat ved siden av. Det tar ikke så lang tid å forberede, men det tar litt tid å koke. Veldig enkelt, og alltid godt. Ta det du har av grønnsaker og krydder, det skal mye til for at du ikke får dette til å smake godt!
IMG_0789Jeg hadde sjampinjong i skiver sammen med finhakket hvitløk og chili i en panne, og lot dette steke til soppen hadde mistet en del væske. Deretter hadde jeg oppi karbonadedeig, og lot det steke til den så og si var gjennomstekt. Tilsatte så hakkede tomater, løk i biter, gulrot i små strimler og stangselleri i tynne skiver, og lot det koke opp. Dette må koke en stund, sånn at du får kokt ut en del av vannet. Av krydder tilsatte jeg garam masala (elsk!), oregano og herbamare urtekrydder – men igjen – ta det du har! Av salat brukte jeg isbergsalat, agurk, paprika, ananas og soltørket tomat. Litt finrevet parmesan på toppen, og du har et sunt og velsmakende måltid som kan inntas med beste samvittighet:)

Til dessert i dag spiste jeg resten av peanøttfudgen jeg lagde i går, som noen kanskje allerede har sett bilder av på instagram? Jeg ble litt fristet av disse godbitene, og måtte bare prøve. I mangel på melk tok jeg vann i stedet, og mistenker at det ble litt mer klissete av den grunn. Så i håp om at jeg skulle få det til å henge litt bedre sammen, tilsatte jeg fberfin! Om det var den beste løsningen? I don’t know! Men godt ble det uansett:D Min oppskrift ble omtrent sånn.

IMG_20130121_220908– 1 scoop bananprotein (i mangel på vanilje…)
– 2ss peanøttmel
– 1ss kokosmel
– 2ss sukrin gold
– vann til en veldig klissete konistens
Fiberfin til en ikke-fullt-så-klissete konsistens

Få det over i en silikonform på en eller annen måte, og sett i fryseren. Jeg tror det fungerer mye bedre med melk enn med vann, og kanskje sukrinmelis i stedet for sukrin gold… Denne oppskriften kan nok eksperimenteres med i det uendelige. Tror det skal veeeldig mye til for at det ikke blir godt… Neste gang! …nå…?

Eller ikke! Nå er det mer tid for å ta kvelden, i håp om en liten styrkeøkt før jobb i morgen. I dag var jeg ute på en liten joggetur i kulda. – 8 grader sto det på mobilen min, og jeg tenkte OK. Da jeg kom hjem fant jeg ut at det var over 14 minus ute – ikke rart jeg syntes det var litt kaldt… Men det gikk jo bra det også! Greit å vite om denne kuldeperioden vedvarer…

5 tanker på “Fint folk spiser middag sent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s