Hallo Hellas:D

Februar er i grunnen en ganske fin måned. Når det er snø. Ikke når det regner, blåser og den snarveien du pleier å gå er islagt og du hadde brukt kortere tid på å gå rundt. Jeg skal ikke si at jeg ikke påvirkes av været, men jeg liker å vite når det kommer regn. Det finnes ikke dårlig vær osv… Selv om jeg er verdens dårligste til å reise, synes jeg det kan være fint å drømme seg litt bort på kjøkkenet, og lage mat fra steder som vekker minner om blå himmel og solskinn. Som for eksempel Hellas!

Forrett : Pita med tzatziki.

20130225_193053[1]Her lagde jeg ganske enkelt pitabrød på samme måte som sist gang. Veldig vellykket altså:) Tzatzikien lagde jeg av gresk yoghurt, litt olivenolje, finhakket hvitløk, revet agurk (strø på salt og klem ut vannet etter en liten stund), salt og pepper. Det er i grunnen bare å smake seg fram. Det er jo ikke sikkert du vil ha like mye hvitløk som meg… Isi-pisi!

Hovedrett : Moussakka med gresk salat

20130225_194008[1]– karbonadedeig
hvitløk
– hakket tomat
– løk
– kanel
– aubergine
– cottagecheese
– revet muskat
– revet parmesan
– revet ost

Skjær aubergine i tynne skiver, strø med litt salt og legg på kjøkkenpapir så vannet blir trukket ut. Surr hvitløk i litt olje til den blir blank. Tilsett karbonadedeig, krydre med litt kanel og stek den ferdig. Tilsett hakket tomat og litt utblandet kjøttbuljong sammen med hakket løk, og la dette koke til det ikke er så veldig mye væske igjen. Bland cottagecheese med litt revet muskat og parmesan. Legg kjøttblanding, cottagecheese og skivet aubergine i en ildfast form, og strø revet ost på toppen. Stekes på 175°-200° i kanskje 20 min? Det er jo ingen saus som trenger å tykne, men det er jo fint om smakene kan blande seg litt:) Den blir selvfølgelig litt tørrere enn en moussaka med en fet og kremete ostesaus, men det smaker jo fortsatt godt!
20130225_194225[1]

Gresk salat : tomat, agurk, rødløk, fetaost og oliven

Dessert : Rizogalo med aprikossaus

Rispudding
20130225_201348[1]– 50 g ris
– 1 1/2 dl vann
– 5 dl melk
– 1 eggeplomme
– 1 ts maizenna
– 2 ss vann
– 25 g sukrin
– revet muskat

Kok risen i vann i ca 10 minutter. Tilsett melken, og kok på svak varme til risen er helt myk. Rør ut maizenna i litt vann, og tilsett sammenvispet egg. Rør dette inn i grøten sammen med sukrin. La det trekke på svak varme til den tykner – den skal ikke koke! Kan visstnok spises varm – jeg satte den i kjøleskapet og spiste den kald. Anbefales!

Saus – denne ble liksom til litt underveis, så jeg har ikke noen nøyaktige mål dessverre
20130225_201146[1]– tørkede aprikoser
– revet skall og saft fra en sitron
– sukrin gold
– vaniljeessens

Aprikosene legges i vann en stund, så de blir myke. Kok de sammen med sitronskall og -saft. Rør inn sukrin gold og vaniljeessens. Moses sammen med en stavmixer/blender. Det lukter veldig mye sitron rett etter det er most sammen, men jeg lover at det lukter veldig mye mer enn det smaker. Kald rispudding med varm aprikossaus… Mm mm mmm… Digg. Håper jeg husker på denne til senere…

Såh! Det var litt av en middag på en helt vanlig frimandag:) Kanskje ikke den helt typiske hverdagsmiddagen, men nå er det jo snart helg, så kanskje du fikk litt inspirasjon??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s