Dårlige og gode karbohydrater

En god oppkarbingsdag… Da kjører du gjerne en «tømmeøkt», og fyller opp med gode karbohydrater og ligger veldig lavt på fettinntaket.

En dårlig oppkarbingsdag… Da har du ikke trent på mange dager, og fyller opp det som egentlig ikke er tomt med dårlige karbohydrater og dårlig fett i tillegg.

Jeg har vært i Sandefjord, og reist hjemover med vinneren av bikinifitness som akkurat var ferdig på diett. Og det er jo lett å ta del i feiringen, som består i … ikke-.diett-mat. Jeg nevner i fleng: is på brygga, pizzabuffet på Egon, boller på Espa, is på Statoil (eller var det Shell..?) og litt sjokolade. (Vi spiste sushi også, men det passer ikke helt inn i usunn-rekka:) Og resultatet? En stykk vannballong til frokost i dag! Vi kom jo ikke hjem før i natt en gang, så jeg sov så lenge som mulig før jeg dro på seinvakt på jobb. Det ble derfor ikke noe trening på meg i dag heller (en uke siden sist, OMGaaaaaad!!), så jeg har ligget litt lavere på karbohydratene i dag. I morgen tidlig blir det en liten runde rundt elva, og styrke etter jobb. Det er jo bare å kjøre på fremover nå!

Og heldigvis tar det ikke sånn kjempelang tid før man føler seg litt bedre, det er bare å komme tilbake til de rutinene man skal ha så fort som mulig. Jeg merker ikke så mye til hvetemel og sukker til vanlig når jeg får i meg litt av det med jevne mellomrom, men nå det er et par uker siden sist jeg fikk det i meg, så merkes det godt. Burde sikkert holdt meg unna for evig og alltid, men sannsynligheten for at det skjer er jo ikke så veldig stor. Men at det blir minimalt de neste 5 månedene? Det tror jeg nok…

Jeg kommer til å hente karbohydratene mine hovedsaklig fra havregryn, ris, poteter og søtpoteter på dietten. For folk som ikke nødvendigvis teller på kaloriene, men skal prestere på trening, går det an å få i seg noen veldig fine treningskarbohydrater gjennom en god sportsdrikk. Det er jo ikke alltid det er så veldig godt med masse mat i magen når man skal tyne seg hardt, det har i alle fall jeg erfart opptil flere ganger.

Denne uka har MyRevolution tilbud på NitroFuel. Det er en isotonisk sportsdrikk/energidrikk med en unik formulering av karbohydrater og protein. Den inneholder aminosyrer (BCAA) som også hjelper på restitusjonen, og er utrolig fin hvis du har høye treningsmengder og føler at du ikke rekker å restituere deg godt nok i mellom øktene. Kjøp 3, men betal kun for 2.

 

Alltid gøy med pakker i posten da – jeg har en som venter på meg og som jeg håper jeg får hentet i løpet av de neste dagene.

Men nå er det på tide og komme seg i seng, sånn at jeg kommer meg opp og ut i morgen tidlig. Fresht!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s