Mental tilstandsrapport, og noen godsaker:)

Jeg tok en titt på bloggen fra «utsiden» i dag, og ser at jeg virkelig ikke er noen superblogger om dagen. Og at jeg ikke har vært det på en stund… Dagene flyter litt over i hverandre med jobb og trening, og jeg er mest opptatt av en ting: Å HA DET BRA! Jeg føler at jeg har sluttet litt fred med meg selv i løpet av de siste ukene, og det føles veldig… behagelig, om det går an å si det på den måten.

Jeg har sett noen videologger fra en amerikansk coach, som virkelig har fått meg til å tenke litt. Mye av det han sier er ting jeg er glad for å ha fått høre. Og de tingene gjør at om jeg ikke kommer i god nok konkurranseform denne gangen på min måte, så er det greit. Jeg er en ekstremt «gjør-de-sjøl»-jente, og det er på tide å gjøre dette helt selv også:) Jeg tror at hvis jeg har kontrollen nå, så blir det lettere å ha kontroll selv etterpå også. Jeg må ha det, jeg. Og det er greit for meg. Jeg vil ikke ha kaker og is og smågodt. Jeg vil ha det sånn som jeg har det nå. Et kosthold tilpasset livet og treningen, og ikke et liv som tilpasser seg matplanen. Nå spiser jeg litt forskjellig hver dag – og da kan jeg spise det jeg har lyst til. Jo da, jeg veier maten min og har kontroll på kaloriene og sammensettingen. Jeg spiser variert av matvarer som kjøtt, fugl og fisk, masse grønnsaker og bær, litt frukt, egg, magre meieriprodukter, litt nøtter og litt kornprodukter. Jeg lager alt fra bunnen av, spiser mesteparten av maten etter trening og på kvelden og det fungerer helt perfekt. Jeg tror ikke periodisk faste har så stor innvirkning på fettforbrenningen min, men jeg liker at jeg kan spise større måltider de gangene jeg spiser, og at jeg ikke trenger å stresse med frokosten. Det fungerer utrolig bra mentalt, og da sier jeg «keep going», siden det mentale er en ekstremt stor del av hele dette fitnessopplegget.

For jo da, jeg kunne sikkert benyttet meg av en coach denne gangen også, og jeg kunne sikkert blitt i kjempeform. Jeg kunne sikker gått 2 timer om dagen, spist umenneskelig lite kalorier, og kjørt meg helt til bunns en gang til. Og satt punktum der. For en like tøff avslutning som sist er jeg ikke interessert i. Da blir det siste gangen. Og hvis jeg vet at det blir siste gangen, hvorfor skal jeg da gidde å gjøre det? Da er det bedre å la det gå som det går denne gangen, lære av det som gikk bra og det som ikke gikk like bra, og heller ha lyst til å prøve igjen. Mange ganger.

Noen tenker sikkert at jeg er litt dum, jeg tenker at om de vil bry seg med det så er det opp til dem. I don’t care. At all! Det viktigste nå er å være i fin form, glad og opplagt neste lørdag, for da skal en av mine beste venninner gifte seg. Den dagen skal jeg nyte både selv og på hennes vegne, og det er ikke en dag jeg skal glede meg til at er over sånn at jeg kan legge meg for å sove. Hun gifter seg en gang. Det er NM i bodyfitness neste år også. Seriøst.

Og det som er så fint med «spise-hva-jeg-vil-dietten» er at jeg kan lage litt ekstra god mat de dagene jeg har tid til det. Det er jo fint å gjøre lørdag til en lørdag, selv om kalorier telles og maten veies… Bare se her!

IMG_8806

Biff med grillede tomater og pai

Biffen krydret med fingersalt og kvernet pepper og stekt i panna.

Tomatene er krydret med tørket basilikum og fingersalt, og grillet under grillelementet i ovnen.

Og paien??

30g speltmel
– 20g fiberfin
– 70g cottagecheese
– 1/4 ts bakepulver
– litt salt

Blandingsforholdet var ikke optimalt, men det fungerte. Bland alt sammen, og press deigen ut i en paiporsjonsform. Prikk i bunnen med en gaffel, og sett den inn i ovnen på ca 170° mens du gjør klart fyllet. Overflaten skal være litt stekt når du tar den ut.

– sjampinjong
– løk (jeg brukte gul løk, rødløk og hvitløk)
– 1 egg
– 70g mager kesam

Stek sopp og løk til det meste av væsken er kokt ut, og krydre med salt og pepper. Pisk egg og tilsett kesamen. Legg sopp- og løkblandingen i paiskallet, og hell over eggeblandingen. Settes inn i ovnen igjen, og stekes i 20-30 min til eggeblandingen har stivnet.

Og resten av lørdagskvelden i sofaen så omtrent slik ut:
IMG_8816

Og så har jeg en til, fra i dag:

IMG_8842

Biff med maiskrem og brekkbønner

Biffen lagd på samme måte som over. Enkelt, med andre ord.

Brekkbønner fra frysedisken på Rema1000 kokt i lettsaltet vann.

Maiskremen er en boks mais som er varmet i en kjele, og kjørt til mos med stavmixer sammen med en dæsj cottagecheese, et hvitløksfedd og litt salt.

Godt assa!

IMG_8834I går løp jeg sprintintervaller på Øya Stadion etter jobb, og det kjentes godt i beina i dag. Men, det var ikke verre enn at jeg trente bein i dag. Og det ble en god økt! Takket være Hanne må jeg vel nesten si:)

IMG_8830Jeg hadde nok vært litt mer «lat» om jeg hadde dratt på trening alene i dag… Jeg hadde jo tross alt gått en times tur tidligere på dagen også! Ikke «cardio», bare søndagstur:)

Buksa er like god på trening som i sofaen og du finner den forresten her🙂

Sånn. Litt meg og litt mat. Sånn som denne bloggen skal være, tenker jeg!

Godnattklem til dere alle fra MEG!

5 tanker på “Mental tilstandsrapport, og noen godsaker:)

  1. Fineste jenta. Er så godt og motiverende og både trene og prate med deg. Masse fornuftig mellom øra. God klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s