WeekStart og paioppskriften!

Og den kunne ikke startet så veldig mye bedre. Sol. Og fri! Ferien er enda 7 uker unna for min del… Eller 35 arbeidsdager, om du vil.

Det jeg kanskje har tatt mest ferie fra, er vel bloggingen? Jeg oppdaterer litt mer på treningsloggen og på instagram, det er liksom litt mindre tidkrevende. Ikke at jeg har så veldig mye å gjøre om dagen, annet enn jobb og trening altså, men siden det går mer eller mindre i ett så er det godt å slappe av litt når jeg kan – eller bare rett og slett gjøre andre ting som å bare leve litt og nyte det som egentlig skal være sommerdager. For det er ikke mye å skryte av – dette er vel den første dagen med blå himmel i hele juli omtrent! Heldigvis fikk jeg meg en fin morgentur i solskinn langs sjøen da jeg var i Oslo i forbindelse med jobb sist uke.
Snapchat-1069 Snapchat-7557

Det å kunne gå ut med bare singlet kl 7 på morgenen var en opplevelse jeg ikke kan huske å ha hatt tidligere i år. Og som jeg faktisk er litt usikker på om jeg kommer til å oppleve igjen… Så det var bare å nyte hvert minutt! Fikk også klemt inn en økt på nye ELIXIA Bjørvika – utrolig fint senter og absolutt verdt et besøk.
20130720_155424Helgen har vært ganske rolig, bare litt pakkehenting fra både funksjonellmat og MyRevolution, trening, og selvfølgelig litt ekstra god mat. Elsker å kunne bruke litt ekstra tid på det!

Lørdag postet jeg en pai på instagram, og flere spurte meg etter oppskriften. Det er ikke noe hokuspokus, den er ikke helt perfekt, men det ble en velsmakende pai som selv uten hvetemel og smør fortsatt kvalifiserer til pai! Den er langt i fra karbohydratfri, og det er sikkert derfor den er så god!

PicsArt_1374484779206

Bunn
150 gram mel + 1 ts salt. Jeg brukte en blanding av knust havregryn, rismel og speltmel. Jeg er ikke helt sikker på forholdet, annet enn at jeg brukte mest speltmel.
Cottagecheese, litt mager kesam og litt vann. Jeg brukte ca 150 g cottagecheese, men hvor mye kesam som havnet i bunnen og hvor mye som havnet i fyllet vet jeg ikke… Men hvis du har bakt litt før, så skjønner du når det er passe;)

Fyll
Her kan du fylle med hva du vil… Jeg brukte stekt sjampinjong, paprika, purreløk, hvitløk roastbiff (still workin’ on it…) og tomater. Eggestanden består av egg, litt styrk melk og mager kesam, samt masse deilig krydder. Bruk det du har og liker! Jeg brukte «Fantastisk-krydderet» fra Romstad Gård, som bare er helt fantastisk og består av «diverse krydder». Hemmelig, altså!

Bland ingrediensene til bunnen, og la den ligge kaldt en liten stund sånn at den blir lettere å klemme ut i paiformen. Prikk med en gaffel i bunnen, og stek den ved 170° i 10-15 minutter. Ta den ut, fyll med grønnsaker og eggestand, og stek til fyllet har satt seg. Ta paien ut av formen og la den avkjøles litt, sånn at bunnen blir litt sprøere. Spis med salat eller noe annet godt ved siden av. Og gjerne dagen etter – den smakte enda bedre når den var varmet opp!

Paien og litt andre godsaker resulterte i en magisk treningsøkt i går morges! Jeg dro til Kaliber og møtte Nora og Veronica som skulle trene bein. Jeg trente bein på lørdag så for min del var det ryggen, triceps og bakside skuldre som fikk gjennomgå, men det er alltid fint å møte andre som er i samme modus som en selv på trening:)
20130721_114003 20130721_114108

MyoProtein med jordbærsmak – true story of a strawberry milkshake!

Og siden det var søndag… Så hadde jeg jo litt ekstra tid til å lage mat! Og med utgangspunkt i at jeg hadde veldig lyst til å bake, og i tillegg hadde noen å bake til, så ble resultatet tyrkiske kjøttboller med tzatziki, pita/naanbrød og salat.20130721_182724

Jeg hentet inspirasjon fra denne oppskriften på kjøttbollene, og lagde nanbrød fritt etter denne oppskriften her. Jeg tror jeg lagde litt mindre deig, men jeg brukte i alle fall bare eggeplomme siden jeg hadde noen til overs, og kesam i stedet for yoghurt siden det var det jeg hadde for hånden. Melblandingen min besto av speltmel og fiberfin. Og alt fungerte veldig bra:)

Avsluttet helgen på ELIXIA, hvor vi holdt poseringstrening for jentene som skal konkurrere for Kaliber nå i høst. Jeg gleder meg allerede til neste gang for å se progresjonen – det var så utrolig gøy nå i vår! Må vel trene litt selv også framover… Skoene mine kommer til å befinne seg i skapet mitt på ELIXIA fra og med denne uka:)

Selv om innleggene er av en sjelden art nå om dagen, håper jeg det lille som kommer gir litt inspirasjon til å lage god mat og å trene litt selv om det er sommer og ferie! Håper dere har det bra alle sammen – det har i alle fall jeg!

Ha en fin uke:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s