Indiske kjøttboller ::: Strong&Sweet – just like me ;)

To på rad – sånn går det når jeg har fri og litt ekstra tid til matlagingen:) Denne gangen er det indiske kjøttboller i en veldig god saus. Sterke kjøttboller i en litt søt saus, det er så godt å bruke frukt i hovedretten!

Kjøttboller
– karbonadedeig
– finhakket hvitløk
– spisskummen
– garam masala
– litt vann

Bland karbonadedeig og krydder. Stek små kjøttboller. Du trenger bare å brune de på alle «sidene», for de skal få koke ferdig i sausen.

Saus (dette er ca-mål)
– litt olje
– 1 liten løk
– 1 melomstor banan
– 1/2 chili
– laurbærblad
– 1-2 dl kjøttbuljong
– 1/2 boks hakkede tomater
– 3 ss kokosmelk
– tandoori-krydder
(- sennepspulver)
– salt

IMG_9886

Fres løk, banan, chili og laurbærblad i litt olje. Hell over buljongen og kok opp, før tilsett tomater, kokosmelk og krydder, og lar det koke videre i noen minutter. Ta ut laurbærbladene og mos det andre med en stavmikser. Tilsett kjøttbollene, og kok det hele noen minutter til.

Serveres med ris og litt salat. Mango chutney er jo veldig godt til indisk mat, men i mangel på det tok jeg litt av dette syltetøyet i stedet! Det var faktisk veldig godt:)

Advertisements

3 thoughts on “Indiske kjøttboller ::: Strong&Sweet – just like me ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s