Sukkerfri

Vel. alt er vel relativt? Men dette har i alle fall vært den minst sukrete dagen på ganske mange dager! I dag sov jeg til jeg våknet av meg selv, sto opp, spiste litt frokost og dro til HIT for å møte Nora til en overkroppsøkt. Vi har trent en del sammen i det siste og det har utelukkende vært gode økter for min del. Vi har liksom hver våre favoritter så da blir det ganske variert trening utav det. Jeg har jo ikke trent etter noe program på veldig veldig lenge så denne variasjonen synes jeg er veldig bra! På veien hjem stakk jeg innom butikken, og dro deretter rett hjem for å lage middag til familien. Etter 1. juledagsribba i går var vi alle klare for en litt lettere middag i dag. Jeg har så smått begynt å tømme kjøleskapet for ikke-diett-matvarer, så dette var en fin anledningen til å få brukt opp litt smør og ost. Vi er fortsatt i julemodus, så litt fett må det være;)IMG_9966 IMG_9973 IMG_9975

IMG_9963

Forretten i dag besto av kryddersild, grønnkål, rødløk, eple, syltede rødbeter og litt mager kesam, samt litt flatbrød. Det var en oppskrift jeg fant på nettet faktisk. Den var riktignok med rømme, men man tar jo det man har…

Hovedretten var kyllingfilet som jeg fylte med gräddost og parmaskinke, krydret med salt og pepper og stekte lett i panna før jeg lot den steke videre i ovnen. Den blir mest saftig da! Ved siden av hadde jeg risotto, jeg brukte grøtris i stedet for risottoris, og eplecidereddik i stedet for vin. Ellers var det i tillegg til det sjampinjonger, sjalottløk, hvitløk, soltørkede tomater, kyllingbuljong, smør, litt olivenolje og revet parmesan. Den ble kokt litt forbi al dente – men den var GOD! Bakegenet fikk også brukt seg litt i dag, og jeg lagde en grov focaccia. Det ble et resultat av sikkert 3 ulike oppskrifter og sammalt spelt som eneste egnede meltype. I tillegg til melet var det selvfølgelig gjær, vann, salt, masse olivenolje, faktisk litt eplecidereddik, timian og hakkede oliven. Noen oppskrift har jeg ikke, men resultatet er jeg veldig fornøyd med, spesielt med tanke på at det bare var grovt mel. Til dessert hadde vi trollkrem pisket med sukrin, så da ble det en ganske light dessert også – hvis du ser bort fra vaniljesausen… Det ble selvfølgelig litt kaffe og kaker etter middagen, men i veldig mye mindre målestokk enn de to siste dagene!

I morgen er det endelig litt hverdag igjen. Selv om jeg har hatt fri bare 3 dager føles det som evigheter siden sist jeg var på jobb. Etter jobb blir det kvalitetstid med mine venninner fra ungdomsskolen, vi skal spise middag (nachos – hurraaa) og ut en liten tur. Hvor voldsomt det blir for min del får vi se på – jeg skal tilbake på jobb igjen lørdag morgen! Søndag skal jeg i 90-årsdag til Mormor (som tyder på … mer kaker … ), og da er det bare to dager igjen til nyttårsaften. Hva planen er der er jeg ikke helt sikker på enda, men det blir vel en bedre middag og noen raketter! Og så… Ja. Så er det januar da. Og på tide å tenke på april… Hahaha! Jeg er så gira!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s