Pizza-party

Fredag. Og pizza er på sin plass!

IMG_0257Jeg for min del er på vei til Oslo for helgen, men jeg deler denne godsaken fra sist fredag! Da jobbet jeg sent, men med litt planlegging tok det ikke spesielt lang tid å få den ferdig etter at jeg kom hjem – jeg vet at jeg vil ha pizza på fredag og hadde gjort klart det meste på forhånd:)

IMG_0249Pizzadeigen lagde jeg av gjær, 3/4 fibra fullkornsmel, 1/4 fiberfin, en liten slump olje, fingervarmt vann og litt salt. Jeg rørte sammen deigen på morgenen, og lot den bare stå til heving hele dagen. Det var en fin og luftig deig som ventet på meg da jeg kom hjem. Jeg liker å kjevle den tynn, og steke den litt før jeg har på fyllet. Pizzastein er tingen!

Pizzasausen hadde jeg også lagd klar på forhånd. Som alltid freser jeg hvitløk og chili i litt olivenolje, før jeg tilsetter hakkede tomater og lar det koke til det meste av vannet har fordampet. Smak til med det du vil av krydder. Jeg brukte litt sukrin, salt og pepper, pluss litt balsamicoeddik. Du trenger egentlig ikke mer enn det:)

IMG_0254Kyllingfileten hadde jeg lagt i en marinade av peanøttmel blandet ut i vann sammen med finhaket hvitløk, litt chilipasta, olje, lime og litt salt. Du trenger ikke steke denne, bare legg den rett på pizzaen så steker den ferdig i ovnen og blir veldig saftig og god!

I tillegg til tomatsaus og kylling hadde jeg på vårløk, paprika og ananas. Og litt ost, selvfølgelig:) Jeg brukte lettost fordi det var det jeg hadde hjemme, men hva du velger her er selvfølgelig opp til deg! Det er jo sånn at jo mer fett, jo mer smak;)

IMG_0259

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s